Programsjefens kinotips etter filmfestivalen i Haugesund

Aurora kino stilte med en stor delegasjon på Den norske filmfestivalen i Haugesund som nylig gikk av stabelen. Det ble mange seminarer og møter, men vi fikk da også sett noen filmer, og her vil vi trekke fram tre av dem:

Stephen Kings IT er noe så sjeldent som en kombinasjon av skrekkfilm og oppvekstskildring. Den fungerer sterkt på begge plan, og vi tror IT vil dominere kinobesøket i september sammen med BILER 3. Premiere 8. september.

Den norske psykologiske thrilleren THELMA av Joachim Trier var åpningsfilm, og den vant Den norske filmkritikerprisen. Thelma er fersk student på Blindern og bærer på noen overnaturlige evner som hun ikke har helt kontroll på. Filmen er creepy så det holder, men også stilig og vakker. Kritikerne har allerede omfavnet THELMA, og både VG og Dagbladet trillet seks på terningen. Premiere 15. september.

En av de store snakkisene var den romantiske komedien THE BIG SICK av Michael Showalter, som vant prisen «Gledessprederen». Dette er da også en skikkelig feelgood-film om et komplisert forhold mellom en pakistanskfødt mann og en New York-kvinne. Historien er basert på standup-komikeren Kumail Nanjianis egenopplevde historie, og han spiller også seg selv. Premiere 22. september.